4x4Brecht

ZONDAG 11 Juni 2017

4x4 brecht

4x4 sint lenaarts

Lions Voorkempen

Offroad brecht

't Lommert vzw 's Gravenwezel

Project: renovatie van de centrale verwarming en ramen

 

In deze school voor bijzonder secundair onderwijs wordt aan kinderen met leermoeilijkheden een gepaste opleiding gegeven om later zo normaal mogelijk te kunnen functioneren in het dagelijkse arbeidscircuit. Lions Voorkempen steunen dit project niet alleen financieel maar ook daadwerkelijk door deelname in de Raad van Bestuur. Momenteel begeleiden we 't Lommert naar een scholen gemeenschap.

Dit jaar worden alle ramen vervangen. Het totaal budget ligt rond de 90.000 euro.

 

VZW Lucia

De vzw LUCIA werd opgericht in 1996 uit bezorgdheid voor de vele jonge gezinnen die door zware tegenslagen in een spiraal van armoede terechtkomen.  Een extra financiële steun moet hen toelaten te voorzien in de essentiële noden van hun kinderen zoals bijvoorbeeld:

  • voedsel aan te kopen
  • bedden en beddengoed aan te schaffen
  • elektriciteits- en verwarmingskosten te betalen
  • winterkleding voor de kinderen te voorzien
  • niet terugbetaalde medische kosten te dekken
  • kinderopvang en schoolkosten te vergoeden

 

Maris Stella Borgerhout

Project: Ondersteuning van projectwerk OKAN rond de Nederlandse taal en cultuur.


Maris Stella is een school in Borgerhout die een taalbad Nederlands organiseert gedurende 1 schooljaar. Momenteel 4 klassen (52 leerlingen) waaronder 35 nationaliteiten. De leerlingen hebben een leeftijd tussen 12 en 17 jaar en komen voor uit alle sociale klassen, van analfabeten, anders - alfabeten tot hoger opgeleide leerlingen. Dit jaar hebben we de samenwerking versterkt. Tot en met vorig jaar sponserden wij  een verblijf in “Bosklassen” of een bezoek aan een themapark. Dit jaar hebben we als extra een Sinterklaasfeest georganiseerd en betalen we ook hun sportdag. Tevens zetten verschillende van onze leden zich in als gastgezin tijdens een uitwisselingsweekend.

 

A’pen op wieltjes

Een kinderfiets is leuk en handig maar voor sommige ouders onbetaalbaar. Bij deze organisatie kunnen mensen fietsen huren tegen een erg sociaal tarief. Fietsen kunnen geruild worden voor een groter exemplaar. 

 

Special Olympics

Dit evenement sponseren wij niet alleen financieel, doch ook daadwerkelijk worden de handen uit de mouwen gestoken als vrijwilligers. 

Lions Club Antwerpen Voorkempen & De Vrienden Van Saint Roger.

Copyright 2017.